30-01-2019 AAB Kolding vil undgå nedrivning af boliger i Skovparken

AAB Koldings repræsentantskab sagde tirsdag ja til at søge dispensation fra at skulle rive over halvdelen af boligerne i Skovparken ned.
- Vi vil forfølge alle muligheder for at undgå nedrivning, sagde Per Nielsen i forbindelse med vedtagelsen af den nye ghettolov, der i yderste konsekvens kræver 60 procent af boligerne i Skovparken fjernet. Per Nielsen er direktør i Bovia, der administrerer Skovparken for boligforeningen AAB Kolding.
 
Tirsdag den 29. januar var der i den anledning indkaldt til ekstraordinært repræsentantskabsmøde i AAB Kolding: Mødet, der er boligforeningens højeste myndighed og fandt sted på Comwell, havde et vigtigt punkt på dagsordenen: en dispensationsansøgning til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. 
 
Dispensationsansøgningen kan ændre kravet om at nedbringe antallet af familieboliger i Skovparken fra 60 procent til 20 procent. Skovparken karakteriseres af staten som en såkaldt hård ghetto, men faktum er, at den kun lever op til ghettokriterierne med få beboere.
 
Og da den nye ghettolov netop åbner for en dispensation fra reglerne, tror Bovia og AAB Kolding på, at er der kan være en chance for en dispensation for Skovparken. Dispensationsansøgningen blev da også vedtaget med et overvældende flertal på det ekstraordinære repræsentantskabsmøde tirsdag aften.
 
Dispensationsansøgningen til ministeriet skal nu godkendes af byrådet i Kolding Kommune, der i samarbejde med Bovia arbejder på en ny udviklingsplan for Skovparken.
 
 

Åbningstider

Klik her - hvis du vil se vores åbningstider

AAB Kolding, Engstien 2A, 6000 Kolding, tlf. 7552 5344, E-mail: post@aab-kolding.dk